Piknikille ollaan menossa kavereiden kanssa. Olen tekemässä Ika Mata salaattia, joka on ihan suurinta herkkua. Salaatti tulee Tyynenmeren saarilta. Siellä kalana käytetään tonnikalaa, kun se on halvinta, mutta täällä kannattaa salaatti tehdä lohesta.

(Kuva tulee myöhemmin)

Tuoretta lohta (kirjolohi valmiiksi fileenä helpoin)
limettiä/limettimehua
sitruunaa/sitruunamehua
suolaa
kookosmaitoa
kurkkua
tomaattia
tuoretta chiliä

Leikataan lohi pieniksi kuutioiksi. (ruodot pois) Laitetaan limettiä ja sitruunaa niin että lohipalat peittyvät. Lisätään runsaasti suolaa. Annetaan olla jääkaapissa yön yli. (sitruuna, lime ja suola "kypsyttävät" kalan)
Seuraavana päivänä valutetaan limetti-sitruunamehu pois. Leikataan kurkku ja tomaatti kuutioiksi ja lisätään kalan sekaan. Leikataan chili hyvin pieneksi silpuksi, poista siemenet. (chilin määrä tulee fiiliksellä, jos esim kalaa 300g niin chiliä voisi laittaa ainakin puolikkaan) Laitetaan chili salaatin sekaan. Lisätään kookosmaitoa niin että salaatti lilluu siellä (ei kuitenkaan liikaa). Annetaan olla jääkaapissa parisen tuntia ainakin, että maustuu hyvin.

Ja sitten herkuttelemaan. Namia. Monia tuo "raaka" kala jännittää, mutta suurin osa maistaneista on olleet haltioissaan.