Pyydän jo heti postauksen alussa anteeksi kuvapaljoutta, en osaa karsia näistä kuvista yhtään pois.

Italianmatka meni erinomaisesti. Rooma oli Rooma. Mitä siitä nyt voi sanoa, ihana kaupunki. Yhdessäkään museossa en käynyt, aikamoinen saavutus. Kävelin paljon, istuskelin penkeillä ja portailla syömässä eväitä ja muutenvain hengitin Roomaa itseeni.

Piazza del Popolo, aamupala penkillä: jugurttia, oliivileipää, meetvurstia ja vettä. Kylmä ilma, mutta taivas kirkas. Päivästä tulossa erinomainen. Jatkoin matkaani via cel Corsoa pitkin.

Espanjalaiset portaat, istahdin, mietin, kuinka vähän tuona päivänä turisteja istui portailla. Kylmä talvi ei ehkä ole paras vuodenaika Roomassa, mutta parempi vaan, ettei ole liikaa tungosta.

Portailla yritin myös napsia kuvan itsestäni. Monen yrityksen jälkeen sain jopa ihan siedettävän kuvan.

Ilmeisesti minulla oli myös hieman tylsää, kun otin kuvan kengistäni. Kuvan oton jälkeen päässäni alkoi pyöriä biisi "These boots are made for walking..." Todentotta, nämä kengät tuli ostettua ainoastaan Italian matkaa varten. Kuinka järkevää onkaan lähteä matkalle uusilla kengillä, ilman että mukaan ottaa varakenkiä. :) Ihmisen turhamaisuus aina jaksaa ihmetyttää minua.

Löysin jopa yhden paikan, jossa en ole käynyt ennen: Piazza Navona.

Ja illanlaskeutuessa päädyin Vittorio Emanuele II muistomerkille.

 

Seuraava aamu alkoi mukavasti vatikaanin pihalla auringonpaisteessa. Aamupala oli tuolla melkein samanlainen kuin edellisenä aamuna.

Takinkin pystyi riisumaan hetkeksi.

Matkakumppanini pulu poseerasi ystävällisesti Fontana di Trevin luona.

Edelleen lauleskelin itsekseni jo mainitsemaani biisiä ja olin itseasiassa erittäin tyytyväinen hankkimiini kenkiin. Koko päivä shoppailua (tai rahanpuutteen takia enemmänkin ikkunashoppailua) ja jaloissa ei yhdenyhtä rakkoa.

Kolmannen päivän aloitin ostamalla junaliput Roomasta Lamezia Termeen. Samalla kävelin Republica aukion läpi. Kirkossa oli ilmeisesti kovastikin korkeaarvoista väkeä, sillä sen edessä oli paljon poliiseja ja turvamiehiä ja parkkeeratuissa autoissa odotti omat ajajat.

Kävelin via Nazionalea pitkin kohti Pantheonia. Istahdin siellä...

..ja mietin, että kylläpä minulla on hienot kengät ja ne oikeasti on "made for walking..."

 

Junamatka Roomasta etelään meni mainiosti. Sisko ja sen hostfamily oli vastassa Lamezia Termen asemalla. Sieltä ajoimme Catanzaro Lidoon. Mama teki meille illalla ruoaksi gnocchia tomaattikastikkeessa, salaattia ja lihaa grillattiin takassa. Nam!

Loman aikana käytiin Catanzaron kaupungissa kävelyllä. Nätti paikka oli.

Vanhassa linnassa Catanzarosta itään. Aurinko paistoi nätisti.

Kiviin oli sedimentoitunut simpukoita nätisti. Linnan jälkeen kävimme ravintolassa syömässä alkupalaksi erilaisia merenherkkuja, 9 erilaista antipastoa sisältäen mustekalaa, katkarapuja, osteria, simpukoita ja sellaista ihan pientä n1cm mittaista kalaa. Pääruokana frutti di mare pasta. Ihanaa!!

Mutta päässä pyörinyt laulu ei pitänytkään aivan paikkansa. Ne bootsit eivät olleetkaan tehty kävelyyn, ei ainakaan rannalla. Vaihdoin siskon tennareihin;)

Yksi päivä matkustettiin kohti Reggio Calabriaa. Tässä näkymää laaksoon matkan varrella.

Ihana keskiaikainen linna/kylä.

Aurinkokello. Viereisessä kahvilassa juotiin puristettua appelsiinimehua ja erilaisia leivoksia.

Edessä näkyy Sisilia.

Takana näkyy Stromboli ja muut saaret.

Reggio Calabrian rantaa, toisella puolella Sisilian Messina.

Reggio Calabriassa oli juuri karnevaalit. Harmi, ettei kamerani ole parempi.

Kaikenkaikkiaan aivan ihana matka. Oikea italialainen ruoka oli ehkä parasta, perheen äiti teki erinomaisia pastoja. Ajattelin kotona kokeilla gnocchien tekemistä. Samoin olen jo kokeillut erästä pastaa, johon ostin mausteseoksen matkaltani. Nam! Harmittaa vähän, etten tajunnut ottaa kuvia ruoista, varsinkin antipastot olisi ollut ihana kuvata. Tosin ravintola oli niin hieno, että tuskin olisin edes kehdannut ottaa kuvia;)

Taidan jatkaa myöhemmässä postauksessa itselleni tuomista tuliaisista kunhan ensin otan kuvat niistä. Toin mm. 3 ristipistolehteä:)