Vuosi ilman shoppailua blogin innoittamana päätän ryhtyä minäkin vuoden mittaiseen lakkoon. Kirjoitan itselleni ylös lakon säännöt, myönnytyksiä on joillekin tuotteille annettava, mutta turhanpäiväinen shoppailu saa jäädä. Muita kiinnostavia blogeja on mm. Ostolakossa (kosmetiikkalakko), myös Tarkkamarkka-blogissa on ollut juttua ostolakosta.

 

Lakko koskee seuraavia tuotteita:

-vaatteet, asusteet (myönnytys: kirpparilta saa ostaa vaatteita tarpeeseen, mutta vain jos oikeasti tarvitsee, myös alusvaatteet ja sukkahousut saa ostaa uutena jos oikeasti on tarve)

-askartelutarvikkeet

-käsityötarvikkeet (sis.neulelangat, ristipistojutut yms, myönnytys: ompelutarvikkeita saa ostaa, samoin kankaita, jos on tiedossa käyttötarkoitus, ei "säästöön, kun on niin ihana", kouluun tarvittavat ompelujutut, asiakastyöt yms sallittu.)

-kosmetiikkaa turhaan

-sisustusjuttuja (ellei oikeasti tarve, kuten esim keittiöntuolit kun koira jo syönyt melkein kaikista jalat)

-kirjat (ei edes kirpputorilta, ellei OIKEASTI ole joku helmi)

Lahjaksi menevät eivät kuulu lakon piiriin, siinäkin tietysti järki käteen, mielellään palveluita tai aineetonta lahjaksi. Eläinten jutut eivät myöskään kuulu ostokieltoon.

 

Siivosin vaatekaappini turhasta vaatteesta, pienestä ja käyttämättömästä. Vien ne Fidalle. Samoin lajittelin neulelankani ja laitan sellaiset langat kiertoon joita tiedän, etten tule käyttämään. Samalla laitoin tyrkylle neulejutut jotka ovat olleet kesken, osa on ihan melkein valmiita, joten niitä olisi hyvä tehdä loppuun. Ristipistorintamalla minulla ei olekaan mitään turhaa, odottelen vain aikaa, jolloin saisin tehtyä kaiken sen;) Askartelulaatikkoni on vielä järjestelemättä. Sieltä ajattelin myös laittaa pois käyttämättömiä, ehkä joku paketti huutonettiin. Askartelulle on ollut niin vähän aikaa eikä oikeastaan edes innostustakaan ole löytynyt. Osan ehdottomasti säästän, esimerkiksi scrappipaperit, joitain korttipohjia, parhaimpia tarroja ja kiiltokuvia, leimakuvia, kukkia ja nauhoja, että joskus voi jonkun kortin tai skräppisivun tehdä.