Vuokkola

Vuokkola on iso nukkekotiprojektini. Nukkekoti on ollut joskus hyvinkin epämääräisessä tilassa lähinnä pikkutavaran säilytyspaikana kuten kuvasta voi nähdä.

428634.jpg

Tällä hetkellä Vuokkolan tila onkin jo hieman parempi
428669.jpg

Vuokkola on siis kolmekerroksinen pakettinukkekoti, jonka olen koonnut. Talossa on kuusi huonetta. Taloon olisi kaksi lisähuonetta molemmin puolin taloa, mutta nukkekodista olisi tuolloin tullut hankalan kokoinen sijoitettavaksi tai kannettavaksi, joten päätin jättää ne pois. Näistä lisähuoneista olen rakentamassa kahta erillistä roomboxia.

Alakerrassa sijaitsee vessa ja olohuone. Olohuoneeseen on ovi ulkoa, joten siellä tulee olemaan myös eteinen. Kylpyhuone on jo tapetoitu ja laatoitettu, katto vain on tekemättä ja listat ja ikkunapielet puuttuu. Kun ne on saatu laitettua voi keskittyä sisustamiseen. Olohuoneessa on lattia laitettu ja seinät maalattu yläosastaan. Tarkoituksena olisi laittaa seiniin tummempi puolipaneeli joskus. Sohvakalusto on anopin tekemä, itse olen lisännyt siihen kaksi pallia. Kirjahylly, takka ja sohvapöytä on tehty itse. Olohuoneessa on papukaija nimeltään Hilla.
428663.jpg

428662.jpg

Keksimmäisessä kerroksessa on keittiö sekä pienempi huone, jonka tarkoitusta en ole vielä päättänyt. Luultavasti sinne tulee jonkinlainen työhuonetyppinen tila isoisälle. Keittiön seinät olen maalannut, lattia kaipaa vielä asennusta. Kuvassa näkyvät huonekalut ovat itsekoottavasta paketista odottamassa muita pakettiin kuuluvia tuoleja ym sekä maalausta. Huoneessa on ovi "parvekkeelle".
428667.jpg

Kattokerroksessa on kaksi makuuhuonetta. Isommassa nukkuvat isovanhemmat sekä tyttö ja poika, pienemmässä perheen äiti vauvan kanssa. Perheessä ei ole ainakaan vielä isää.

Ison makuuhuoneen seinät on tapetoitu, mutta tapetti on aika kuprulla. Kuvassa siellä on itsetehty sänky ja nojatuoli sekä sivutaso. Arkku odottaa maalausta samoin kuin pienen huoneen sininen hylly (joka on tehty pahvista). Ison huoneen nukkekoti on tuliainen Hollannista.
428666.jpg

428664.jpg


Vuokkolassa asuu seuraavat henkilöt:

Mikko-vaari, joka kuvassa saa päälleen uuden mittatilauspuvun.
428670.jpg

Anni-mummo, joka ei ole vielä saanut omaa asuaan. Lapset Heikki ja Saara on puettu hienoihin vaatteisiin.

428672.jpg


Pirkko-äiti odottaa myös omaa asuaan. Huivi varmaan häneltä otetaan pois ja hiukset ehkä laitetaan pannalla kiinni.

428675.jpg

Kehdossa nukkuu pikku Tuulikki.

428674.jpg